River

Hej min vän

Jag antar att du hört att jag blev en del av våldtäktsstatistiken. Det är tydligen något det pratas om. Ryktas om. Och ja det stämmer. Han tog det som var mitt och gjorde det till sitt. I helgen är det ett år sedan det hände. Hur går man vidare från en sådan sak kanske du tänker? Jo, jag ska berätta. Det gör man inte. Men man lär sig leva med det. Man fortsätter att sätta den ena foten framför den andra. Man fortsätter att andas trots att det tar emot och man fortsätter att på så sätt att leva. Successivt lite pö om pö har man lärt sig leva med minnena, hjärnspökena och känslorna. Plötsligt kommer det dagar då man kan skratta igen, genuint och från djupet av magen. Plötsligt kommer det dagar då man kan kontrollera den där ilskan som tidigare naglat sig fast i skinnet. Plötsligt kommer det dagar då man vågar klä av sig naken framför en annan människa igen. Det sitter så djupt rotat i en. Så djupt rotat i minsta lilla fiber av ens kropp. I varenda lilla nervtråd till hjärnbarken. Känslorna, tankarna, minnena. Men man kan lära sig leva med allt.

Jag vet att du inte menade något illa som aldrig frågade. Jag antar att det är svårt att göra det. Att modet till att fråga tar slut någonstans. Och jag kommer aldrig skuldbelägga dig för det. Aldrig någonsin. Det råkade ju bara bli så, visst?

Imorgon när det gått ett år ska jag fira. För vet du, jag har kommit så långt. Mycket längre än vad jag någonsin trodde att jag skulle komma. Och wow, vad jag vågat. Om jag skulle berätta skulle du säga att jag varit modig. Och vet du, jag har varit så modig. Så modig har jag nog aldrig tidigare varit. Och fan vad det känns bra.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>