remind me to forget

Han somnar om med sin haka vilandes mot min axel, med armarna runt mig. Det är ungefär 1,5 år sedan jag vaknade upp i den här sängen. I hans säng. Det har hänt så mycket sedan dess samtidigt beter vi oss som att det inte hänt något alls. Han mumlar något i sömnen. Jag vill smeka undan hans lugg från ansiktet men hejdar mig. Det känns som att jag saknar rätten att göra det. Som att jag saknar rätten att göra något alls. Det är som att han är ett skrämt djur som ligger intill mig som vid minsta lilla ljud eller rörelse kan vakna och fly. Jag inser hur sjukt det är att jag tänker så. Jag inser hur infekterad vår relation varit det senaste året. Hur konstigt det är att vi två som knappt kunnat prata med varandra utan att snäsa av den andra ligger inlindade i varandra i hans säng. Att vi kvällen innan stod på hans balkong i ett moln av cigarettrök och pratade om livet som om ingenting. Han mumlar något i sömnen igen. Lägger sin hand på min arm. Jag vågar knappt titta på honom. Tänk om han någonsin skulle förstå att jag tänker på honom när jag går Götgatan ned. Att jag ibland sneglat efter honom på jobbet. Att jag blivit orolig när han inte dykt upp. Den där morgonen när han var försenad och vår chef frågade om han inte kommit än. Och jag svarade att han säkert var på väg, för det var inte likt honom att vara sen. Det är en av gångerna jag försvarat honom, hatat honom, pratat om honom, tänkt på honom, saknat honom. Och nu ligger han och sover mot min axel en vanlig jävla tisdag i februari som om ingenting hänt. Fast allt egentligen hänt. Fastän allt som någonsin kunde hända, hände. När han vaknar är det fortfarande som förut. Vi småpratar, han vilar sin hand på mitt högra bröst. Vi är nära men ändå distanserade. Rör oss intill varandra men är inte på. Lämnar inga avtryck. När jag går ifrån lägenheten, med hans parfym kvar i mitt hår, tänker jag att den enda anledningen till att jag vill ha honom inte enbart kan vara att jag aldrig kommer att få honom. Det går jag inte med på. Det kan jag aldrig någonsin acceptera.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>