Signs

Gömmer ansiktet i händerna och gråter. Stora, välvda tårar rinner längs kinderna. Jag minns egentligen inte vad han säger mer än att han klappar och kramar. Just där och då i bakgrunden av en hemmafest kändes han som en trygghet. Något stabilt i min omskakade tillvaro. Någon att förlita sig på. Så jag berättade. La korten på bordet. Grät och krympte lite där på trappan till den fina villan. Men så gick han. Och jag fortsatte visst att gråta. Fortsatte att läcka ut hela mig själv över altanen. Lät det sippra ned mellan planken, lät det sjunka till marken.

Ibland öppnar vi upp oss för personer som inte vill veta vad vi bär på innanför huden. De begär aldrig att vi ska visa vår insida, men vi gör det ändå. För vi är naiva, vi människor. Vi önskar så innerligt att andra ska bry sig om vad vi varit med om, om det bagage vi bär på. Men ytterst få bryr sig egentligen. Han, killen med de där bruna ögonen, som en vecka tidigare hade frågat om min familj, min framtid och mitt nu. Han som sa att jag var vacker och som berättade för mig hur duktig jag var som tagit min examen brydde sig i själva verket aldrig. Han ville aldrig veta vad jag varit med om och han ville aldrig att jag skulle börja gråta inför honom på en hemmafest. Men jag trodde det. Genuint och naivt trodde jag att han var annorlunda. Men så var han visst inte det. Alltför sällan springer vi på de där personerna som lyssnar på vad vi egentligen säger. Som ringer när vi inte kan sova för att hålla oss sällskap och som följer oss hem när vi är rädda mitt i natten. Men de finns. Mitt ibland oss. Därute. Nära eller långt bort, det spelar egentligen ingen roll. För i vilket fall finns dem. Det enda vi måste påminna oss själva om är att våga lita på dem. Våga lita på att de vill väl och ta emot den kärlek de ger. För vi förtjänar det. Vi alla förtjänar att bli sedda, hörda och älskade. Kom ihåg det.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>